Vývrtka

Smola a Hrušky vytočila Vývrtka.

Kapela Smola a Hrušky prichádza s ďalšou zábavnou skladbou, v ktorej hlavnú rolu zohráva predmet, ktorý ak v určitej chvíli nemáte pri sebe, vzniknú rôzne komické situácie a fantázia pracuje na plné obrátky, z čoho následne vzniknú legendárne spôsoby a príhody z otvárania vína.

Prvé vývrtky sa objavili niekedy v 17. storočí v Anglicku. Boli to akési špeciálne klieštiky a na dnešný tvar vývrtky sa podobali len veľmi málo. Prvá vývrtka v tvare T sa objavila na svete v roku 1795 a vymyslel ju Angličan Samuel Henshall, až neskôr v 19. storočí vznikol pákový otvárač, ktorý sa najčastejšie používa aj dnes. V texte aj klipe sa objavia rôzne spôsoby ako víno otvoriť a samozrejme existuje veľmi veľa vtipných, ale i dômyselných metód, o ktorých kapela počas nahrávania skladby ani len netušila.

„Vývrtka je z tých skladieb, ktoré vzniknú spontánne na základe prežitej skúsenosti. Jednoducho mal som fľašu vína, ale nemal vývrtku a z tej frustrácie vznikla zábavná pesnička. Ešte väčšiu zábavu sme zažili počas nakrúcania klipu, kde sme zistili aké náročne je tancovať. Prvý krát v histórii našej skupiny sme nacvičovali choreografiu, ktorú nám vymyslel Kapi z BDSKrew a hoci sme sa snažili tak sme mali veľké problémy si ju zapamätať a odtancovať. Odteraz si oveľa viac vážime všetkých tanečníkov a uznávame ich dvojnásobne. Inak počas natáčania sme vypili len jednu fľašu vína, čo je pre nás dosť neuveriteľné.“, hovorí o pesničke jej autor Spoko Kramár.

Smola a Hrušky si na natáčanie videoklipu prizvali svojich šikovných mladých kamarátov a talentovaných domácich tanečníkov z medzinárodne úspešných tanečných skupín BDSKrew a Dennz Industry. O vizuál sa postaral kameraman Pavol Varga, ktorý stojí aj za posledným klipom úspešnej hokejovej novinky Hokejové emócie a taktiež za už legendárnym klipom a hitom Som naje*aný. Natáčalo sa v exteriérových priestoroch bývalého Domu Pionierov či štýlovej vinotéky VinoDecant v Spišskej Novej Vsi a taktiež v nádhernom prostredí vinohradu vinárstva Baynach v Bojničkách.oficiálny klip Vývrtka: https://youtu.be/MxR-X8JILAY

nové tričko Vývrtka: https://smolaahrusky.sk/index.php?/eshop/read

PR správa: Martin Hlavatý / manažér Smola a Hrušky

Ďalšie články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *