20 ROKOV SAH

20 rokov sme Smola a Hrušky

Punkoví romantici z kapely Smola a Hrušky dosiahnu v roku 2017 ďalší medzník svojej hudobnej kariéry. Poctivo sa pripravujú na veľké oslavy k 20. výročiu vzniku tohto recesistického umeleckého súboru.  Už vo februári odštartujú svoje doteraz najväčšie klubové turné v 20 slovenských mestách. Ako prvou zastávkou sa stane bratislavský Ateliér Babylon, kde 16. 2. 2017 pokrstia svoj nový album spolu s exkluzívnymi hosťami a priateľmi. Na tento výnimočný večer prijali pozvanie kultová formácia Moja Reč so živou kapelou Komplot a českí bratia zo skvelej kapely Fast Food Orchestra. Kapela momentálne pripravuje špeciálny viac ako 2-hodinový koncertný program na turné. Okrem toho dokončuje v štúdiu ďalšie nové single a nové videoklipy, ktoré čoskoro predstaví svojim fanúšikom a objavia sa aj na novom albume Čiernobiely.

“Keď sme začínali, bolo bežné, že na nás neprišiel žiaden divák a hrali sme len pre upratovačku alebo barmana. Prvé roky prebiehali tak, že niektoré koncerty neodohrali všetci členovia skupiny, lebo nezvládli pitný režim a radšej tancovali nahí na stole ako na pódiu. V roku 2001 sme natočili prvý klip, bodovali na prvej hudobnej súťaži Košický zlatý poklad. V roku 2003 vyšiel prvý album, natočili sme ďalšie klipy a zažili úspechy vo vyhľadávacích súťažiach ako napr. Jim Beam. V roku 2009 prišlo nečakané finále Eurovízie a veľký skok skupiny k poslucháčom a médiám. Potom ďalšie albumy a vypredané koncerty na turné k albumu Palec Hore či Best On. Skvelé spolupráce a single s uznávanými hudobníkmi, prepájanie žánrov, šialené turné v Čechách s kapelami Rybičky 48, UDG alebo Fast Food Orchestra. Ani sme si neuvedomovali, ako beží čas a dostávame sa cez hranicu miliónov pozretí našich klipov či prekročení magickej hranice 1000 odohraných koncertov až po súčasnosť, keď sme headlinermi na festivaloch a veľkých akciách. Veľmi sa teším na turné k 20 rokom a verím, že ľudia ocenia našu energiu a lásku, ktorú do toho dávame a že nám to vrátia. Turné bude výnimočné tým, že bude pozostávať z 3 častí. V prvej časti odohráme celý nový album, v ďalšej unplugged a zavŕšime to výberom najlepších skladieb. Vyše dvoch hodín novej show Smola a Hrušky, skladby, ktoré sme nikdy nehrali aj tie, ktorým sa na festivaloch nedostáva priestor. Tešíme sa na spoločnú oslavu s našimi fanúšikmi, ďakujeme im za dlhoročnú podporu a sami sebe ďakujeme, že sme sa nerozpadli a že sme to v zdraví vydržali. Smola nám priniesla šťastie a hrušky chuť pokračovať ďalších 20 rokov,” hovorí s úsmevom frontman kapely Spoko Kramár.

Kapela Smola a Hrušky vznikla roku 1997. Šesťčlenná formácia má na konte 6 albumov: Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), Kameň Papier Nožnice (2008), živák Lajfka (2010), Palec hore (2012), Best On 1997 – 2015 (2015). Okrem toho vydala DVD s názvom 13 životov / Live in Topfest (2010) a najnovšie CD a DVD Unplugged Live in Spišské Divadlo (2016). Medzi najznámejšie skladby skupiny patria – Mary, Honey Honey, Matura, Fajčiť treba, Profesor lásky, Čierny Biely, Televízne noviny, Za rodinu, Lovesong, Tangá, Analog Digital, Na čom záleží, Pridaj si ma, Som na*ebaný, Hit či Svokra.

Lístky na 20 rokov tour si môžu fanúšikovia objednávať tu: http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/9115/smola-a-hrusky–20-rokov-tour a nové produkty kapely cez oficiálny shop kapely: https://smolaahrusky.sk/eshop alebo priamo na každom koncerte.

SMOLA A HRUŠKY – 20 ROKOV TOUR 2017

16.2.  BRATISLAVA / ATELIÉR BABYLON (KRST) / + Moja Reč x Komplot  +  Fast Food Orchestra (cz)

17.2.  TRNAVA / CITY CLUB / + Fast Food Orchestra (cz)

18.2.  NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / ZA RAMPAMI KLUB

24.2.  ŽILINA / KOLEČKO KLUB

25.2.  PÚCHOV / QUEENS PUB

10.3  NITRA / MUSIC A CAFE / + Marián Čekovský

11.3.  RUŽOMBEROK / NOVÉ KORZO

17.3.  TRENČÍN / PIANO CLUB  / + Boy Wonder x General Foxx

18.3.  PRIEVIDZA / RAVE CLUB

22.3  BANSKÁ BYSTRICA / V-CLUB

24.3.  PREŠOV / SAFE MUSIC CLUB & COFFEE

25.3.  HUMENNÉ / NOSTALGIA MUSIC PUB

31.3.  ZVOLEN / DOM KULTURY ŽSR

07.4.  BARDEJOV / ROCK CAFE

08.4.  MARTIN / MESTSKÁ SCÉNA

15.4.  HANDLOVÁ / SOUND CITY PUB

16.4.  NÁMESTOVO / BARON PUB

21.4.  KOŠICE / COLLOSSEUM

22.4.  POPRAD / ROCK FABRIC

29.4.  SPIŠSKÁ NOVÁ VES / SEMAFOR (KRST) / + Duo Miroslav a Drahomíra

PR správa: Martin Hlavatý / manažér Smola a Hrušky

Ďalšie články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *